VOOR MEER INFORMATIE:

MANAGEMENT: 06 23 92 75 18
BOEKINGEN: 06 23 40 72 27
MAIL: info@jimmyvanzetel.nl

BIOGRAFIE JIMMY VAN ZETEL

Op 19 november 2022 zong Jimmy voor het eerst zijn debuutsingle ‘Als ik jou daar zie’ tijdens zijn dertigste verjaardag. De verhalen over dat bewuste ‘optreden’ hebben zich als een lopend vuurtje verspreid en binnen een paar weken stond Jimmy tijdens de rust van een uitverkochte wedstrijd Den Bosch-Ajax de 7000 voetbalfans op de middenstip in het stadion toe te zingen. Daarna werd hij platgebeld door talloze kroegeigenaren om te komen zingen. Hij nam zangles bij zangcoach Dian Senders en met stoom en kokend water werd gewerkt aan een repertoire om een volwaardig optreden neer te zetten. De éne na de andere boeking kwam binnen, waaronder ook een aantal grote evenementen zoals Oktoberfestival Breda XL, De Hollandse Sterren Parade in De Maaspoort te ’s-Hertogenbosch en Festival Levenslied Den Bosch. Zijn doel om het feestende publiek niet stil te laten zitten heeft hij gehaald. Sterker nog, hij loopt zelf de polonaise mee en drinkt achteraf 1 biertje met het publiek.

In de wandelgangen wordt vaak genoemd dat Hazes de basis is. Voor Jimmy van Zetel is echter zijn vader de aanstichter van de zangcarrière die in 2023 ineens grote vormen begon te krijgen. Jimmy herinnert zich als klein mannetje van tien nog goed dat zijn vader tijdens een skivakantie in een skihut op tafel klom en het publiek vermaakte met de bekende Lucas & Gea klassieker ‘De Waarheid’. Deze werd volmondig gezongen en meegezongen door het publiek. Omdat de uitbater in eerste instantie dacht dat de vader van Jimmy Lucas Hulshof was, kreeg hij de vraag om die act vaker te vertolken op die desbetreffende vakantie. Dat is Jimmy altijd bijgebleven en had als klein kind al de wens om op latere leeftijd het publiek te vermaken als zanger.

Omdat Jimmy klaar was voor de volgende stap nam hij contact op met producer Frank Verkooyen van de befaamde The Boom! Music Studio in De Meern. Op het moment dat Jimmy de studio instapte had hij nog geen idee welk lied hij zou gaan opnemen. Heel toevallig kwam Imca Marina even later ook de studio binnen wandelen en het bleek dat zij de vorige single ’Als ik jou daar zie’ van Jimmy kende. Imca opperde het plan om een liedje van Lytse Hille te coveren. Hieruit is het nummer ‘Ik kwam jou tegen’ naar voren gekomen. Met dit ‘gouden’ idee zijn Frank en Jimmy aan de slag gegaan. Men kan niet anders concluderen dat dit een gigantische klapper is geworden. Jimmy is klaar voor de volgende stap en voelt zich inmiddels meer entertainer als zanger. Een feest aan de gang krijgen én houden vindt hij het mooiste wat er is.